Kanker heeft mij ook geraakt. Meer weten? Lees dan verder.

Ilona Weggeman coach Werk & Kanker

Ook mijn leven heeft op z'n kop gestaan na de diagnose kanker. Naast dat ik kanker kreeg is mijn jongste zus aan kanker overleden. Kanker heeft mij onderuitgehaald, maar ook gesterkt en nieuwe mogelijkheden gegeven.

Ook ik ben zoekende geweest naar mijn doel, mijn droom, mijn nieuwe werkelijkheid. Ik wilde altijd nog mijn HBO diploma halen.  Ik heb besloten niet meer te wachten en ervoor te gaan. Ik heb ervoor gekozen om de HBO-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening te gaan doen, met verdieping op arbeids- en sociaal zekerheidsrecht, met de minor coaching. Als aanvulling daarop heb ik een coachopleiding gevolgd, met specialisaties op kanker. Ook ben ik mij gaan verdiepen op gezond leven, eten en sporten. Ik werkte als P&O'er en ben naast mijn baan begonnen met mijn eigen praktijk. Gestart als loopbaancoach en mij verder gespecialiseerd op Werk & Kanker. Hierbij kan ik mijn eigen ervaringen koppelen aan de kennis die ik ondertussen heb opgedaan. Dit alles om mensen die te maken krijgen met de diagnose kanker, zo goed mogelijk te coachen tijdens hun proces.

Ik heb als P&O'er meegemaakt hoe moeilijk werkgevers het vinden om zich een houding te geven tegenover de zieke medewerker. Niet alleen de werkgever maar ook de leidinggevende en de collega's.

Als medewerker heb ik zelf ervaren hoe onhandig sommige werkgevers zijn bij de terugkeer van hun medewerker. Eigenlijk zeggen ze hier is je oude werkplek, je oude werk, terwijl er voor mij een nieuwe werkelijkheid was ontstaan. En hoe ga je daarmee om.

Wil je meer van mij weten, neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

Ilona Weggeman
Ilona Weggeman

Mijn doel

Kanker grijpt in op alle levensgebieden, zowel op je werk als op je privéleven. Je staat stil bij dingen waar je eigenlijk niet over wil nadenken. Obstakels waar je tegen aanloopt, beperkingen en vooroordelen. 

Soms is met kleine aanpassingen, vaak meer mogelijk is dan dat je denkt. Dit kan zijn door praktische aanpassingen of door situatie van de andere kant te bekijken. Leven en werken met kanker is confronterend. Je krijgt te maken met emoties en angsten. Met vraagstukken over zingeving en zelfbeeld. Hoe ga je weer van jezelf houden. 

Mijn coaching richt zich niet alleen op het werk, maar ook op hoe jij je voelt, waar je bang voor bent, waar je je zorgen over maakt. Altijd opbouwend en respectvol.