Rust en balans

Hoe makkelijk gezegd en hoe moeilijk om hierna te leven.

Het is wel belangrijk om dit voor jezelf een onderwerp te maken waar je regelmatig aandacht aan besteed. Het is namelijk zo makkelijk om altijd maar ja te zeggen, klaar te willen staan voor een ander en daarbij jezelf voorbij te lopen.

Dit is altijd al een belangrijk onderwerp maar helemaal nu in deze situatie is het nodig om hieraan aandacht te geven.

Hoe pak je dit aan. Even lekker praktisch. Stel voor jezelf vast hoeveel jij aankan op een dag. Voor de een is het een afspraak per dag voor de ander moet daarachteraan wel een rustdag komen. Voor nog een ander ligt het aan de impact van de afspraak, soms kan het wel zonder rust erna, soms juist niet. Dat kan aan het onderwerp liggen, het kan aan het aantal personen liggen. Dit is voor iedereen verschillend.

Op het moment dat iemand een afspraak met je wil plannen, of je bedenkt dat je iets in het huishouden wil doen, kijk dan even wat er nog meer in de week gepland staat. Welke dagen ben je aan het re-integreren, staat er een fysio-afspraak of een arts bezoek gepland? Dit werkt als je zelf het overzicht in je agenda hebt, pak hem er ook bij als je een afspraak gaat maken. Staat er iets en is het belangrijk dat je daarna rust inplant, neem dit dan ook en zeg nee. Die dag of zelfs die week kan ik niet. Misschien kan je een moment combineren, ik wilde toch al gaan wandelen misschien vind je het leuk om even mee te lopen.

Het is goed om te weten dat na inspanning altijd ontspanning komt. Dit mag je ook voor jezelf opeisen.

Succes.