Ritme is zo belangrijk

Het is heel moeilijk en soms heb je echt geen zin om op te staan of laat staan even naar buiten te gaan. Eigenlijk ook heel begrijpelijk met alles wat er de laatste tijd gebeurt en dan heb ik het nog geeneens over de gedachten die je de hele dag bezig houden.

Maar…. je begrijpt het al. Het is zo belangrijk om een ritme in je dag te houden. Hiermee krijg je grip, grip op je leven en grip op wat je bezig houdt. Het is namelijk goed voor je om goed voor jezelf te blijven zorgen, goed te eten en te blijven bewegen. En zoals met alles de laatste tijd geldt hiervoor ook dat je dit doet naar kunnen van jou op dit moment, zoek je grenzen op maar ga daar niet overheen.

Stel voor jezelf een agenda samen. Dit kan de dag van te voren. Hoe wil je morgen inrichten? Heb je afspraken waar je rekening mee moet houden of wil je juist iemand spreken. Spreek met jezelf af hoe laat je wilt opstaan. Ga je gelijk douchen of ga je eerst ontbijten. Hoe wil jij dat je dag er morgen uitziet. Wanneer plan je een wandelingetje, het even een frisse neus halen. Ik benoem juist deze omdat het naar buiten gaan, even in een andere omgeving zijn, heel veel doet met de gedachten die in je hoofd rondgaan. Door buiten te lopen, krijg je nieuwe inzichten ga je naar zaken anders kijken. Niet voor niets doe ik veel coaching gesprekken al wandelend.

Bedenk ook wat je wilt gaan eten, wat ga je koken, heb je hiervoor de spullen in huis of moet je naar de winkel. Dit is belangrijk wat dit kost energie en moet je in je agenda plannen.

Kijk vooral wat jou structuur geeft, mij helpt bijvoorbeeld om alvast te bedenken hoe laat we gaan eten, op welke tijd moet ik dan gaan beginnen met de voorbereidingen.

Ben je aan het re-integreren? Kijk dan wat dit betekent voor wat jij aankan op een dag, plan vooral ook je rustmomenten in het “even bijkomen”.

Het zijn kleine dingen maar zo belangrijk om grip te krijgen op wat er met jou gebeurd op een dag.

Succes!

Wil je meer lezen? Of neem contact met mij op.