Vermoeidheid

Veel mensen die kanker hebben (gehad), hebben last van vermoeidheid. Vermoeidheid is dan ook een veelgenoemde klacht. De vermoeidheid is niet te voorspellen, soms overvalt het je dan ben je doodmoe terwijl je je net nog zo goed voelde.

Vermoeidheid kan je op elk moment van de dag overvallen, soms al direct na het opstaan. Eigenlijk kan je geen oorzaak aanwijzen. Het overkomt je.

Als je moe bent heeft dit gevolgen, gevolgen voor bijvoorbeeld je concentratie. De makkelijkste dingen lukken je niet meer. Als je thuis bent kan je dit iets makkelijker opvangen dan dat je (weer) aan het werk bent gegaan. Als je op je werk bent wil je toch dat er iets uit je handen komt, dat je “er weer bent”. Je wilt laten zien dat je al bijna de oude weer bent, dat je best je taken die je voor je ziek werd weer kan oppakken.

Je kan met je vermoeidheid omgaan, alleen al door inzicht te krijgen wat jou veel energie kost en te kijken wat juist jou energie oplevert. Inzicht krijgen kan je door een energiedagboek bij te houden. Opschrijven hoe je dag eruit ziet en hoe je je voor en na een activiteit die je doet voelt.

Ik heb een energiedagboek voor je gemaakt, deze krijg je van mij toegestuurd via deze link.

Wil je meer weten of kan ik je ergens mee helpen? Aarzel niet en neem contact met mij op.